Andre van Duin opent 1e Kaasmarkt seizoen 2018

08-03-2018
Andre van Duin opent 1e Kaasmarkt seizoen 2018
André van Duin opent kaasmarktseizoen 2018 in Alkmaar

Op vrijdag 30 maart start het kaasmarktseizoen 2018 in Alkmaar. Komiek André van Duin opent als belluider op feestelijke wijze het seizoen van de grootste en oudste kaasmarkt van Nederland.
Tot en met 28 september vindt de Alkmaarse kaasmarkt elke vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur plaats op het Alkmaarse Waagplein.
Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus 9 kaasmarkten op de dinsdagavond.

André van Duin

André van Duin is een Nederlandse komiek, revueartiest, zanger, acteur, regisseur, presentator, tekstschrijver en programmamaker. Hij geldt als een van de meest succesvolle Nederlandstalige komieken van de twintigste en de eenentwintigste eeuw.
Recent boekte hij grote successen als presentator van het tv-programma ‘Heel Holland Bakt’ en zijn vertolking van Evert in de serie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’.

Wethouder kaas Victor Kloos (OPA): “Vanwege het 425 jarig bestaan van het gilde wordt dit een bijzonder seizoen en bij een bijzonder seizoen hoort een bijzondere gast.
Ik ben persoonlijk een groot fan van André van Duin en met mij waarschijnlijk heel veel Alkmaarders. Ik vind het een grote eer dat hij de opening wil doen. ”

Met het luiden van de bel wordt de kaasmarkt geopend, hét teken dat de markt kan beginnen. Eén van de vele tradities van het Alkmaarse Kaasdragersgilde, dat dit jaar 425 jaar bestaat.


 

« Ga een pagina terug