Dion van Steensel opent op 11 mei de Kaasmarkt

09-05-2018
Dion van Steensel opent op 11 mei de Kaasmarkt
Op vrijdag 11 mei om 10.00 uur luidde Dion van Steensel, algemeen directeur van de HVC Groep, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kon beginnen. Hij deed dit op uitnodiging van wethouder Jan Nagengast (CDA).

De gemeente Alkmaar is blij met HVC als partner om samen bij te dragen aan de verduurzaming van de energievoorziening in de toekomst. De overgang naar een duurzame energievoorziening voor de bestaande woonomgeving is één van de grootste uitdagingen waar de gemeente Alkmaar de komende jaren voor staat. De gemeente Alkmaar wil een energievoorziening voor haar inwoners die veilig duurzaam en betrouwbaar is.

Warmtenet
Het warmtenet van de HVC is recent uitgeroepen tot het duurzaamste warmtenet van Nederland. De gemeente Alkmaar ziet het warmtenet als een belangrijke manier om minder fossiele brandstoffen te gebruiken en de CO2-uitstoot te beperken. Eén woning aansluiten op het warmtenet levert net zoveel CO2 reductie op als 22 zonnepanelen op een dak.

De gemeente Alkmaar stimuleert de verdere uitrol van het warmtenet in de toekomst. De verwachting is dat binnen een paar jaar 15.000 woningen in de regio Alkmaar op het warmtenet zijn aangesloten.

Dion van Steensel luidde de Kaasbel om exact 10.00 uur


Ladyspeaker Ingrid interviewt Dion

De Kaasdragers dragen de berrie richting handkar


Kaasvader Willem Borst overziet het "strijdtoneel"


Dorus, kaasingooier, duwt de zware handkar naar de vrachtwagen


De kazen worden daarna in rekken gelegd.

 

« Ga een pagina terug