Anita Witzier en Peter R. de Vries openden de Alkmaarse Kaasmarkt vrijdag 18/5

15-05-2018
Anita Witzier en Peter R. de Vries openden de Alkmaarse Kaasmarkt vrijdag 18/5
Anita Witzier en Peter R. de Vries openen de Alkmaarse kaasmarkt voor KWF

Op vrijdag 18 mei om 10.00 uur luidden Anita Witzier en Peter R. de Vries samen de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij deden dit op uitnodiging van wethouder Pieter Dijkman (VVD).

Vrijdagochtend 18 mei is tijdens de kaasmarkt op het Waagplein de kick-off van de tv show Nederland staat op tegen kanker, die op 29 mei om 21:20 te zien is bij de AVROTROS op NPO1. Deze tv-show wordt die avond live uitgezonden vanaf het Waagplein. Een aantal deelnemende BN’ers zijn aanwezig om hun rol in de show bekend te maken en te vertellen over hun persoonlijke motivatie om in actie te komen voor KWF Kankerbestrijding. Het is de tweede keer dat KWF Alkmaar als decor kiest voor de live tv-show ‘Nederland staat op tegen kanker’. Onbekende en bekende Nederlanders komen in actie en delen hun persoonlijke ervaring met kanker: van (ex-)patiënten en wetenschappers tot bekende artiesten.

 

Alkmaarse kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend  van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.« Ga een pagina terug