Ina Hut opent kaasmarkt op vrijdag 1 juni

29-05-2018
Ina Hut opent kaasmarkt op vrijdag 1 juni


Ina Hut, directeur-bestuurder CoMensha, opent Alkmaarse kaasmarkt op vrijdag 1 juni.

Om 10.00 uur luidt Ina Hut van CoMensha, het landelijke Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel in Nederland, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt.
Zij doet dit op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge. Te gast is ook een vertegenwoordiging van Karavaan, die dit jaar haar 25ste verjaardag viert en waarvan het festival ook op 1 juni start.
Sinds 15 mei is de tentoonstelling ‘Open Je Ogen’ voor mensenhandel op de Paardenmarkt te zien. Vanaf 1 juni start ook het Karavaanfestival, onder andere met een indrukwekkende voorstelling op het Canadaplein ‘Ceci n’est pas…’, met buitengewone tableaus over onze vooroordelen. Beide zijn tot en met 10 juni te bekijken.

‘Open je Ogen’ op Paardenmarkt
De tentoonstelling op de Paardenmarkt bestaat uit 30 portretten en verhalen van slachtoffers. 30 indringende portretten, die symbool staan voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen plaatsvindt. De portretten zijn in opdracht van CoMensha en in samenwerking met stichting Open Mind tot stand gekomen en krachtig vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans. De foto’s brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld. Want mensenhandel vindt pal onder onze ogen plaats. Open je ogen!« Ga een pagina terug