​Jubilerende Grachtenrondvaart Alkmaar opende kaasmarkt

18-07-2018
​Jubilerende Grachtenrondvaart Alkmaar opende kaasmarkt

René Woltheus van jubilerende Grachtenrondvaart Alkmaar opende deze kaasmarkt

Om 10.00 uur luidde de heer René Woltheus van Grachtenrondvaart Alkmaar, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt.
Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kon beginnen. Hij deed dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar.
Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt werden René en Carla Woltheus, samen met hun dochter Nicolet en schoonzoon Frans in het stadhuis ontvangen door wethouder Elly Konijn-Vermaas.

Alkmaar is het mooiste vanaf het water, dat vond ook de Firma Van den Heerink in 1948. Naar aanleiding van een prijsvraag, destijds uitgeschreven door de VVV-Alkmaar om meer bezoekers naar de kaasmarkt te trekken, werd Grachtenrondvaart Alkmaar opgericht. Het bedrijf is een belangrijke attractie voor de vele toeristen die Alkmaar jaarlijks bezoeken. Een rondvaart door de grachten van Alkmaar is vanwege de lage bruggetjes een heel avontuur. Het bedrijf kende verschillende eigenaren. Zo werd het in 1967 overgenomen en verder uitgebreid en vernieuwd door ‘opa’ Woltheus. In 1989 splitste het bedrijf op en zijn René en Carla Woltheus verder gegaan met Grachtenrondvaart Alkmaar. De familietraditie zet zich voort nu ook dochter Nicolet en schoonzoon Frans het bedrijf versterken met de intentie om Grachtenrondvaart Alkmaar volgend jaar over te nemen. Dit jaar viert Grachtenrondvaart Alkmaar haar 70-jarig jubileum.

Wat doet die wielrenner hier op de kaasmarkt?? 
Dit is Dick Oud, die meer dan 40jaar kaasdrager is geweest op de Alkmaarse Kaasmarkt en nu regelmatig helemaal uit Ursem komt fietsen om de markt met een bezoek te vereren.
Omdat hij in Ursem woont, is zijn bijnaam De Verre.


 

« Ga een pagina terug