Midwinterfeest Graft-De Rijp opende kaasmarkt op vrijdag 24 aug.

23-08-2018
Midwinterfeest Graft-De Rijp opende kaasmarkt op vrijdag 24 aug.
De heer Gerard Kuijn, voorzitter Stichting Midwinterfeest Graft-De Rijp, luidde de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kon beginnen. 

Hij deed dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. 
Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt werden Gerard Kuijn samen met de bestuursleden Wim Heine, Rika van Eenennaam, Karin Ossebaar en Gerjan Visser, in het stadhuis ontvangen door wethouder Paul Verbruggen.

Het Midwinterfeest Graft-De Rijp is in december weer een feit: het negende Midwinterfeest vindt plaats op vrijdagavond 14, zaterdag 15 van 11.00-22.00 uur en zondag 16 december van 11.00-18.00 uur. 
Ruim 500 vrijwilligers maken dit fantastische feest ook dit jaar weer mogelijk. Het Midwinterfeest in De Rijp zit in de top drie van meest bezochte evenementen in de gemeente Alkmaar en vindt om het jaar plaats. 
Een weekend vol optredens, proeverijtjes en spannende en ontroerende tafereeltjes. Het decor van het Midwinterfeest is het altijd pittoreske en monumentale centrum van De Rijp, dat voor de gelegenheid prachtig in kerstsfeer is gebracht en teruggaat in de tijd van 1575 tot 1847. De tijd van de drie waterhelden van De Rijp, Jan Adriaanszn. Leeghwater (1575-1650), Jan Janszn. Weltevree 1595-1657 en Jan Boon (1748-1847). Ook de bewoners hullen zich in prachtige nostalgische kleding uit die periode.

Gerard Kuijn in gesprek met de ladyspeaker.


Wethouder en loco-burgemeester Paul Verbruggen beantwoordde de vragen van Helen.


Het was een druk bezochte kaasmarkt en het weer bleef gelukkig goed.

Kaaszetter Bart verplaatste deze handkar met zeilen zodat de toeschouwers er geen hinder meer van ondervonden.

« Ga een pagina terug