​Intronisatie nieuwe leden Ere-gilde Noordhollandse Kaas

29-08-2018
​Intronisatie nieuwe leden Ere-gilde Noordhollandse Kaas
Op vrijdag 31 augustus introniseerde wethouder Pieter Dijkman van de gemeente Alkmaar, vier nieuwe ambassadeurs voor Noordhollandse kaas. De nieuwe leden traden toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas.
Voorafgaand aan de intronisatie openden ze gezamenlijk de Alkmaarse kaasmarkt door het luiden van de bel en legden ze op de markt een proef van bekwaamheid af.

Mevrouw Melissa Choy (Delhaize, Zellik (B)) en de heren Ewald Bontje (Grozette BV, Tilburg), Sjirk van der Goot (Coop, Velp) en Wim Maassen van den Brink (Kaashandel De Brink, Deventer) treden vanwege hun grote verdiensten voor Noordhollandse kaas toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas.

De intronisatie werd gedaan door de voorzitter van het Ere-gilde Noordhollandse Kaas, Pieter Dijkman, en vond plaats om 11.15 uur in het stadhuis van Alkmaar.
De Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas werd in Alkmaar in 1990 opgericht.
Deze stichting stelt zich ten doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de Noordhollandse kaas uit te dragen.
Jaarlijks worden relaties die zich op enigerlei wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Noordhollandse kaas, uitgenodigd om toe te treden tot het Ere-gilde.
In de stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas nemen deel de kaasproducenten CONO Kaasmakers, FrieslandCampina/Zijerveld en de gemeente Alkmaar.Hieronder enkele opname uit voorgaande jaren.

Archieffoto 2017

« Ga een pagina terug