Fair Play winnaar International Childrens Games opent minikaasmarkt De Mare

10-09-2018
Fair Play winnaar International Childrens Games opent minikaasmarkt De Mare
Op woensdag 12 september 15.00 uur opende Nighel de Jong, Fair Play prijswinnaar ICG, de Minikaasmarkt in winkelcentrum De Mare. De Fair Play prijs is de belangrijkste onderscheiding van het toernooi waarvan er slechts één wordt toegekend.


Een delegatie van 23 Alkmaarse sporters, coaches en vertegenwoordigers reisde af naar Israël om daar deel te nemen aan de International Childrens Games in de stad Jeruzalem. Van 29 juli tot en met 3 augustus streden de sporttalenten in drie takken van sport om het eremetaal. En met succes; een recordaantal van zeven medailles wisten zij mee naar huis te nemen waaronder tweemaal goud voor de judoka’s Esmée kroon en Friso Schotanus. Overige medaillewinnaars zijn: Linda Agterberg, brons judo, Sam Wanyama, brons schermen, Annick Baas, zilver judo. Zilver voor de voetbaldames van Kolping Boys, Isa Venneker, Fenne Blanksma, Imre Meije, Sandrea Echague, Isa Bril, Pascale Polonia, Julia oud en Sammy Heidsma. Zilver voor het jongens schermteam; Patrick Sluman, Nighel de jong en Sam Wanyama

Nighel krijgt een pakket kaas en noten als dank voor het openen van deze markt.

Minikaasmarkt
Op woensdag 12 september vindt een speciale kaasmarkt plaats. De traditionele kaasmarkt op het Waagplein verplaatst zich dan in een kleinere versie naar Winkelcentrum De Mare. Kinderen van de groepen 6 en 7 van omringende scholen kunnen deze middag ook meedoen aan speciale 'kinderkaasspelen'.

Tijdens deze speciale kinderkaasspelen proberen de teams het kaasparcours
zo snel mogelijk te doorlopen, terwijl de kazen op de kaasberrie moeten blijven liggen.


De winnaar won een kaas gerelateerd uitje voor de hele klas.


Er lag zo'n 1000 kilo aan kaas op de markt.


Het was een leuke en leerzame middag waarbij het gelukkig droog bleef.

« Ga een pagina terug