Kaasmarkt op 14/9 in teken van Tata Steel Chess Tournament

13-09-2018
Kaasmarkt op 14/9 in teken van Tata Steel Chess Tournament
Op vrijdag 14 september om 10.00 uur luidde de toernooi voorzitter van het Tata Steel Chess Tournament, Myra Rooselaar, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. 

Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kon beginnen.
Zij deed dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. 
Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt werd mevrouw Rooselaar samen met Jeroen van den Berg (toernooi directeur) en een afvaardiging van de toernooiorganisatie in het stadhuis ontvangen door wethouder Pieter Dijkman.

Op woensdag 16 januari 2019 komt het Tata Steel Chess Tournament naar Alkmaar. Deze Chess on Tour wordt gehouden in Taqa Theater De Vest en start om 14 uur in aanwezigheid van alle deelnemende internationale schaakgrootmeesters.
Naast het topschaken vinden er in De Vest en aan het Cultuurplein verschillende activiteiten plaats gericht op het schaken. Bezoekers kunnen aanschuiven bij het Engelstalig live commentaar waar twee aansprekende schaakkenners de partijen van de grootmeesters bespreken en kunnen ook zelf een partijtje schaken.
Verder worden in aanloop naar 16 januari diverse schaak gerelateerde evenementen georganiseerd zoals schaakfilms, een jazzavond met schaken als thema en schaakevenementen voor jeugd en ouderen.


Myra Rooselaar in gesprek met ladyspeaker Helen.


Wethouder en loco-burgemeester Pieter Dijkman geeft uitleg over Chess On Tour Alkmaar.

Durk Boorsma (in witte jas) is kaaskeurmeester en geeft de gasten uitleg
over de kazen die gekeud en geproefd gaan worden.


Kaasingooiers Martin en Cor duwen samen de zware kar richting de Marktstraat.

« Ga een pagina terug