Julie Meerveld, manager Belangenbehartiging en Regionale Hulp van Alzheimer Nederland, luidt op vrijdag 21/9 de bel van de Alkmaarse kaasmarkt.

19-09-2018
Op vrijdag 21 september om 10.00 uur luidtde Julie Meerveld, manager Belangenbehartiging en Regionale Hulp van Alzheimer Nederland, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt.

Zij deed dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt werd zij samen met dementie-ambassadeurs van de gemeente Schagen, medewerkers van Geriant (medeorganisator Alkmaar in het teken van dementie) en een medewerker van de regionale campagne NHN over dementie, door wethouder Marcel van Zon ontvangen in het stadhuis.Wereld Alzheimer Dag 2018
Dementie heeft een grote impact op iemands leven en op de mensen om die persoon heen. Het aantal mensen dat lijdt aan deze ziekte neemt toe. Daarom zet Gemeente Alkmaar zich in voor een dementievriendelijke samenleving. Op vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Met het luiden van de kaasbel start ook de regionale campagne over dementie in Noord-Holland Noord. Van maandag 17 september tot en met vrijdag 21 september staat Alkmaar in het teken van dementie. Gemeente Alkmaar organiseert in samenwerking met Geriant en meerdere partners in de stad allerlei activiteiten, van voorlichtingen tot leuke activiteiten voor mensen met dementie. Het volledige programma is te vinden op www.alkmaar.nl/dementie.
 

« Ga een pagina terug