​Opening Kaasmarktseizoen 2019 in teken van EK wielrennen

26-03-2019
​Opening Kaasmarktseizoen 2019 in teken van EK wielrennen
De heer Enrico Della Casa, Generaal Secretaris (Italië) van de Europese Wielerbond (UEC), was helaas verhinderd om deze 1e kaasmarkt te openen.
Hij werd vervangen door Cees Priem.
Oud wielrenner en ploegleider Cees Priem zal vrijdag 29 maart het Alkmaarse Kaasmarktseizoen 2019 officieel openen. Om 10.00 uur precies luidde hij de kaasbel, hét teken dat de eerste kaasmarkt van 2019 en hiermee ook het kaasmarktseizoen kon beginnen.

De Europese kampioenschappen wielrennen vinden komende zomer plaats in Alkmaar. De Europese wielerbond heeft het toernooi officieel toegewezen aan de Kaasstad. De Europese Kampioenschappen worden op 7 t/m 11 augustus verreden. Tevens is dit de start van het programma “Alkmaar Fietst”. Dit is een breder plan om de Alkmaarse fiets- en wielerinfrastructuur te verbeteren en het fietsen verder te stimuleren.


foto: PROSHOT

De heer Cees Priem is voormalig professioneel wielrenner. In 1974 was hij Nederlands kampioen wielrennen op de weg en heeft daarnaast nog vele prijzen gewonnen. Na zijn carrière als renner was hij ploegleider van de TVM-wielerploeg. Inmiddels is hij actief bij het bedrijf Libema Profcycycling, partner in de organisatie van het EK Wielrennen in Alkmaar.  

De Europese kampioenschappen wielrennen vinden komende zomer plaats in Alkmaar.  De Europese wielerbond UEC heeft het toernooi officieel toegewezen aan de Kaasstad. 
De Europese Kampioenschappen worden op 7 t/m 11 augustus verreden.  Tevens is dit de start van het programma “Alkmaar Fietst”. 
Dit is een breder plan om de Alkmaarse fiets- en wielerinfrastructuur te verbeteren en het fietsen verder te stimuleren.

36 Alkmaarse kaasmarkten


Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. 
De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. 
De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus van 19.00 – 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. 
Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

De eerste kaasmarkt van een nieuw seizoen begint in het Alkmaarse Stadhuis met een bijeenkomst waarbij ook de eerste belluider aanwezig is.
Er zijn toespraken van o.a. de burgemeester, de wethouder die over de Kaasmarkt gaat en als laatste spreker is dat de Kaasvader.


Daarna gaat men gezamenlijk in optocht naar de Kaasmarkt om daar de bel te gaan luiden.Na het luiden van de kaasbel werd er uiteraard kaas geproefd
onder leiding van kaaskeurmeester Cees Frikkee.


Cees Priem draagt hier samen met Harrie Konijn een berrie met kazen
naar de gereedstaande handkar.

« Ga een pagina terug