Nieuwe leden Ere-gilde Noordhollandse kaas openen kaasmarkt op vrijdag 30/8

28-08-2019
Nieuwe leden Ere-gilde Noordhollandse kaas openen kaasmarkt op vrijdag 30/8
Op vrijdag 30 augustus introniseert wethouder Pieter Dijkman van Alkmaar, vier nieuwe ambassadeurs voor Noordhollandse kaas. 
De nieuwe leden treden toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. Voorafgaand aan de intronisatie openen ze gezamenlijk de Alkmaarse kaasmarkt door het luiden van de bel en leggen ze op de markt een proef van bekwaamheid af.De heren Rick Brantenaar (Vakcentrum, Woerden), Winand Callewaert (Retail Partners Colruyt Group, Mechelen (B)), Alain Mostaert (Milcobel CVBA, Brugge (B)) en Jeroen Schouten (Van Tol Versunie, Heerhugowaard) treden vanwege hun grote verdiensten voor Noordhollandse kaas toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. De intronisatie wordt gedaan door de voorzitter van het Ere-gilde Noordhollandse Kaas, wethouder Dijkman en vindt plaats om 11.15 uur in het stadhuis van Alkmaar.

Ere-gilde Noordhollandse Kaas

In 1990 werd in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas opgericht. Deze stichting stelt zich ten doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de Noordhollandse kaas uit te dragen. Jaarlijks worden een aantal personen die zich op enigerlei wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Noordhollandse kaas, uitgenodigd om toe te treden tot het Ere-gilde. In de stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas nemen deel de kaasproducenten FrieslandCampina-Zijerveld, CONO Kaasmakers en de gemeente Alkmaar.
Als dank voor het openen van deze kaasmarkt een mandje met kazen.


Ladyspeaker interviewt 1 van de nieuwe Ere-leden

« Ga een pagina terug