​Kaasmarkt 29 juli in teken van houtbouwproject Koelmalaan

27-07-2022
​Kaasmarkt 29 juli in teken van houtbouwproject Koelmalaan
Vrijdag 29 juli stond de Alkmaarse kaasmarkt in het teken van het houtbouwproject Koelmalaan. Gebiedscoördinator Muriel Hopman van woningcorporatie Woonwaard opende om 10.00 uur de markt met het luiden van de bel.
Zij deed dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Gastheer was wethouder Joël Voordewind.


Woonwaard bouwt aan de Koelmalaan in de wijk Overdie samen met De Groot Vroomshoop en Finch Buildings 129 huurappartementen. Het complex wordt gebouwd in kruislagen massief hout (cross-laminated-timber of CLT), een milieuvriendelijk alternatief voor beton. Met deze duurzame en vernieuwende bouwtechniek kan snel gebouwd worden door gebruikmaking van kant-en-klare houten modules. In totaal bestaat het project uit 260 modules. Het wordt daarmee het grootste houten modulaire woongebouw van Nederland.
Tussen de gebouwen ligt een binnenterrein, dat samen met toekomstige bewoners zal worden ingericht als een fijne, groene plek voor alle bewoners. Hier komt een ‘kas’ als ruimte om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren.


De gasten zijn gearriveerd op het Waagplein.


En ze werden verwelkomd door kaasvader Willem Borst.


Muriel Hopman en wethouder Joël Voordewind. Hij was deze dag de loco-burgemeester luisterden aandachtig naar onze kaasvader die hen uitlegde wat er deze dag zou gaan plaatsvinden.


Ondertussen liep dit "echtpaar" in klederdracht naar hun boot die gevuld met goudse kazen zou gaan varen in de Alkmaarse grachten.


Exact tien uur (kaasvaderstijd) werd de kaasbel geluid door Muriel Hopman.


Na het belluiden werden de gasten ontvangen door kaaskenner en keurmeester Durk Boorsma die hen uitleg gaf over kaas en ze er ook van liet proeven.

 

« Ga een pagina terug