De kaasmarkt van vrijdag de 22e in teken van vakantiefun

20-07-2022
De kaasmarkt van vrijdag de 22e in teken van vakantiefun
De heer Ruben Nijhuis, directeur van stichting Sport-Z, luidde vrijdag 22 juli de bel van de Alkmaarse kaasmarkt, precies om 10.00 uur. Stichting Sport-Z brengt met VakantieFUN kinderen in specifieke doelgroepen in beweging. Nijhuis luidde de kaasbel op uitnodiging van wethouder Gijsbert van Iterson Scholten.


VakantieFUN is een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen van 6 t/m 17 jaar uit de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo die een GGZ-indicatie hebben en geen aansluiting vinden bij regulier aanbod. Onder begeleiding worden activiteiten, zoals balspelen, trampolinespringen, nerfen, atletiek, verdedigingsoefeningen, lasergamen, knutselen in het atelier, etc. voor de doelgroep georganiseerd. VakantieFUN vindt plaats van maandag 18 juli tot en met vrijdag 12 augustus (maandag t/m vrijdag) in sportcomplex De Meent. Deelname is gratis. Kinderen beleven met VakantieFUN fantastische dagen. Het is voor zowel ouders als kinderen een fijne overbrugging in de (school) vakanties.

Stichting Sport-Z bouwt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Door middel van sport en bewegen brengen zij mensen in beweging voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Meer informatie over VakantieFUN en Sport-Z is te vinden op: https://www.sport-z.org/vakantiefun.


De kaasvader (met oranje hoed) ontving zijn gasten bij het weeggedeelte van het Waaggebouw.


Na het luiden van de kaasbel begeeft het gezelschap zich richting de omroepster en de kaaskeurmeester.


Effies babbelen over de stichting Sport-Z en VakantieFUN. 


Daarna volgt de uitleg van kaaskeurmeester Kees Frikkee over de kazen die op de markt liggen. Hij laat ze ervan proeven en zelf ook een proefboorsel maken.« Ga een pagina terug