Eerste Alkmaarse kinderburgemeester Livia Balder opent kaasmarkt dinsdagavond 23/8

21-08-2022
Eerste Alkmaarse kinderburgemeester Livia Balder opent kaasmarkt dinsdagavond 23/8
Livia Balder, Alkmaars eerste kinderburgemeester, luidde dinsdag 23 augustus om 19.00 uur de kaasbel. Hét teken dat de Kaasmarkt kon beginnen. Zij deed dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Burgemeester Anja Schouten was gastvrouw.


Livia was het afgelopen schooljaar kinderburgemeester

De leerling van de DURV! school van stichting Tabijn aan de Amstelstraat werd verkozen tot de eerste kinderburgemeester van de gemeente Alkmaar. In de raadsvergadering van 27 mei 2021 werd zij officieel geïnstalleerd. Afgelopen schooljaar ging zij regelmatig op pad met burgemeester en wethouders. Ze nam ook een vlog op voor de Buitenspeeldag en maakte een podcast voor Alkmaar Marketing. Ze speechte bij het afscheid van waarnemend burgemeester Emile Roemer en bij de installatie van burgemeester Anja Schouten. Ook nam ze deel aan de ONTZETtend Alkmaarse Kennisquiz, opende ze de campagne Rookvrije zones bij speelvelden en deed nog veel meer! Ze sluit haar kinderburgemeesterschap af met het openen van de Kaasmarkt.

In het nieuwe schooljaar start Miya Scheltinga als kinderburgemeester

Miya is leerling van OBS Jules Verne aan de Drechterwaard. Zij kreeg vorige maand van wethouder Ad Jongenelen te horen dat zij de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Alkmaar wordt.

Op 29 september installeert burgemeester Anja Schouten Miya officieel.
Dat gebeurt tijdens de raadsvergadering. Dan draagt Livia Balder haar ambtsketen over aan Miya en zitten haar taken er officieel op. Deze raadsvergadering is zoals altijd live te volgen.

« Ga een pagina terug