100 jarig CIGO Aldewereld Vondelstraat op de Kaasmarkt

08-08-2022
100 jarig CIGO Aldewereld Vondelstraat op de Kaasmarkt
Dinsdag 9 augustus a.s. luidt Cor Aldewereld de bel om de Alkmaarse kaasmarkt te openen. Dit op uitnodiging van het college van B&W ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan van de tabaksspeciaalzaak aan de Vondelstraat. Gastheer op de markt is wethouder Ad Jongenelen.Binnen het familiebedrijf zijn William en Natascha zijn sinds 2017 de eigenaren van de jubilerende winkel. Zij namen de zaak over van de ouders van Natascha, Cor en Els Aldewereld, die de zaak 46 jaar lang hebben gerund. Op hun beurt namen zij de winkel destijds weer over van grootvader Aldewereld.
Die startte in april 1922 de zaak en huurde het huidige pand, dat bestond uit een woonhuis en winkel. De winkel was slechts achttien vierkante meter groot, later is het woonhuis erbij betrokken. Nu beslaat de winkel een kleine honderd vierkante meter. Tabak is de hoofdmoot van het aanbod, daarnaast nog een DHL-pakketservice, pasfotoservice, wenskaarten, boeken en kansspelen. De winkel heeft een belangrijke sociale functie in de wijk.


Deze keer was het Engel Hopman, bijnaam de Meester, die de funktie van kaasvader tijdelijk  op zich nam.


Op verzoek van diverse mensen werd de kaasbel langdurig geluidt.


Het was deze kaasmarkt erg druk met toeschouwers die soms moeite hadden om tegen de felle zon in te kijken.


De belluider in gesprek met omroepster Ingrid.

Wethouder en deze avond loco-burgemeester Ad Jongenelen in gesprek met Engel Hopman.Kaaskeurmeester Cees Frikkee verteld de genodigden over kaas en laat ze er van proeven.


Dit jonge kaasmoidje verkoopt tasjes met diverse soorten kaas.


Melvin (de voorste kaasdrager) draagt samen met Mike een berrie met 8 kazen naar de handkar.


En op de terugweg dragen ze de belluiders net zo gemakkelijk even richting weegschaal.

 

« Ga een pagina terug