Ondernemersfonds Alkmaar opende kaasmarkt op vrijdag 12/8

10-08-2022
Ondernemersfonds Alkmaar opende kaasmarkt op vrijdag 12/8
De heer Axel de Groot, voorzitter van het Ondernemersfonds Alkmaar luidde op vrijdag 12 augustus precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kon beginnen. Hij deed dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontving wethouder Economie, Robert te Beest, de heer Axel de Groot en penningmeester Martien Dobber en hun echtgenotes in het stadhuis.

Ondernemersfonds Alkmaar
Het bestuur bestaat uit voorzitter Axel de Groot, secretaris Ger Welbers en penningmeester Martien Dobber. Het Ondernemersfonds vormt een belangrijke schakel in de Alkmaarse economie. Dankzij het fonds is er structureel geld voor collectieve ondernemersinitiatieven die bijdragen aan het lokale vestigingsklimaat. De stichting beheert het geld dat door ondernemers zelf is opgebracht. Iedereen die meebetaalt kan aanspraak maken op het fonds voor het financieren van collectieve initiatieven. Het fonds is verantwoordelijk voor een eerlijke en transparante verdeling van de middelen en actieve communicatie over de doelen, activiteiten en resultaten van haar inzet.

De gasten van vandaag arriveerden op het Waagplein.


Ondertussen waren de dames van de Gemeente en Alkmaar Marketing druk bezig bekers te vullen met "gemeentepils" ivm met de toenemende warmte.


Exact om 10 uur mocht Axel de Groot de bel luiden. En dat was goed hoorbaar voor de toeschouwers.

Even een aantal vragen beantwoorden van onze omroepster Ingrid.


De keurmeesters waren intussen ook al bezig met hun werk.


Deze jongeman verkocht kaas en noten verpakt in een handig koeltasje.


De kaasverkoper en de kaaskoper onderhandelden middels handjeklap over de prijs voor een kilo kaas.


Intussen konden de kaasdragers ook aan hun werk beginnen en hier zien we Melvin en Mike een berrie met 8 kazen naar de weegschaal dragen.


Omroepster Ingrid gaf uitleg over de kaasmarkt in diverse talen.


De gemeente waterkraan bleef stromen om de bekers te vullen met lekker fris drinkwater.


En dat water werd uitgedeeld door diverse kaasmeisjes.


Deze mannen in de blauwe kielen zijn de kaaszetters die hier allebei een berrie vulden met 8 kazen.


In het weeggeelte van het Waaggebouw waren de Tasmannen en de Waagmeesters druk bezig de aangevoerde berries te wegen, het gewicht te noteren en de weegschaal weer vrij te geven zodat de kaasdragers de berrie naar de handkar konden brengen.


Bij de handkarren stonden de "ingooiers", de mannen in bruine kiel, al te wachten om de kazen in ontvangst te nemen en in de handkarren te gooien.


 

 

« Ga een pagina terug